Алисия Викандер се бори със славата и страховете в римейка на „Ирма Веп“

Клюки Добави коментар

Носителката на „Оскар“ Алисия Викандер се бори със славата и страховете в последната си роля, която й позволява да черпи вдъхновение от собствения си опит като актриса, съобщава Ройтерс.

Алисия Викандер в „Ирма Веп“

Алисия Викандер в „Ирма Веп“

© © HBO България

Шведската актриса изпълнява главната роля в „Ирма Веп“, мини сериал на на HBO, римейк на едноименния култов филм на Оливие Асаяс от 1996 г.

Поредицата от осем епизода разказва историята на американската филмова звезда Мира, която се надява да даде нова посока на кариерата си. За да се възстанови и от скорошна раздяла, тя заминава за Париж, за да участва в римейк на френската класика на немия филм „Вампирите“. На снимачната площадка бавно се спуска хаос, както и в разума на Мира.

В ролята на Ирма в пълнометражния филм от 1996 г. е хонконгската актриса Маги Чеуг, която играе себе си.

„Аз не играя себе си, играя Мира. Но в нашия сериал тя е разтревожена, защото ролята й вече е изиграна от азиатка. Стигнах до мета, мета, мета игра на слоеве…Всъщност, изразявам собствената си тревога от преправянето на нещо, което един много необикновен актьор е направил", каза Викандер пред „Ройтерс“ в Кан.

Оливие Асаяс, Алисия Викандер и целият актьорски състав представиха „Ирма Веп“ на кинофестивала, извън конкурсната програма.

Подобно на филма, поредицата разглежда предизвикателствата на кино индустрията, както и многото, често абсурдни, аспекти на славата.

„Можете да дръпнете завесата и да видите как изглежда този свят зад кулисите - глупостта, лудостта, стресът. Беше приятно някой да посочи тези странни неща", каза Викандер.

Сериалът „Ирма Веп“, стартира на 6 юни по HBO.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Алисия Викандер