Актуалните обувки за студения сезон

Суета Добави коментар

Изключително разнообразни, елегантни и атрактивни – така накратко могат да се опишат актуалните за сезона обувки, наложени от световните модни дизайнери.

Всяка жена, независимо от предпочитания си стил на обличане, без никакьв проблем ще намери модел, който да се вписва в него. Нещо повече – ще бъде доста затруднена в избора си.

Ето и какви по-конкретно са тенденциите при обувките за есенно-зимния сезон:


С остър връх

Ако сте почитателка на класическата елегантност, това е моделът, на който трябва да заложите. Острите върхове не само че изместиха категорично заоблените, но и често са подчертани допълнително посредством различен цвят или материал. Имайте предвид обаче, че този тип обувки удължават визуално ходилото - особено ако са без ток. Ако носите по-голям номер, е препоръчително да изберете максимално изчистен модел на ток без допълнителни декорации.

На ток

Модните тенденции се сменят със скоростта на светлината, но обувките на ток никога не излизат от актуалност. Причината е повече от очевидна – те са елегантни, женствени, секси и изключително разнообразни. Последното се дължи до голяма степен на вида на тока. През настоящия сезон хит е както много тънкият, така и дебелият, както ниският, така и високият, както правият, така и този с необичайна форма – извит, конусовиден и т.н. За допълнителна атрактивност голяма част от токовете, особено по-дебелите, са снабдени с различни декорации. Някои са дискретни, други буквално приличат на произведения на изкуството с архитектурните си елементи, футуристични детайли и палитра от цветове. Препоръчително е, ако токът е декориран, останалата част от обувката да бъде изчистена. Същото важи за облеклото – в противен случаи ще се получи прекалена претрупаност.

Равнисуета Fall 2013 Shoes Burberry

Разбира се, никой сезон не може да мине без равни обувки, които по правило са изключително удобни и практични. През настоящия сезон еднакво актуални са както пантофките, така и мокасините. По-грубите обувки, вдъхновени от мъжките модели, също са голям хит.

На платформа

Любимите на много дами модели на платформа запазват популярността си. Те са не само изключително удобни, но и доста разнообразни. С платформа са снабдени както актуалните изрязани обувки, така и ботите до глезена и високите ботуши.
Подобно на токовете, голяма част от платформите привличат вниманието с атрактивни декорации. При други пък са използвани прозрачни материали, което ги прави не по-малко интересни. Моделите с такъв тип платформа обаче ще допаднат преди всичко на почитателките на екстравагантния стил. Помнете, че нямат място в елегантния гардероб.

Боти до глезена

През последните няколко сезона този тип обувки са безспорният фаворит на един куп редакторки на списания, модни блогърки и икони на стила, а оттам и на хиляди други жени по света. Моделите са главозамайващо разнообразни, но дизайнерите заложиха предимно на средно високите токове и на платформите при представянето на актуалните си колекции.

Над коляното

Те набраха популярност миналия есенно-зимен сезон и преза настоящия са все толкова голям хит – ако не и повече. Разбира се, ботушите над коляното нямат нищо общо с безвкусните лачени модели от началото на 90-те години. Точно обратното – те са подчертано елегантни. За предпочитане е да заложите на максимално изчистен модел, изработен от кожа или от велур. Инвестицията в такъв тип ботуши не е малка, но определено си струва.

суетаFall 2013 Paris Chanel Декорирани

Многото каишки, ципове и връзки са само малка част от "инструментите", с които водещите дизайнери си послужиха, за да направят голяма част от актуалните модели подчертано атрактивни. Наред с металните декорации – нитове, шипове, капси и вериги, обувките са покрити с какви ли не други декорации – панделки, триизмерни цветя, камъни, ресни, перфорации, бродерии, кожа с косъм, пера и какво ли още не.

Материали, цветове, принтове

Освен на модела, при избора на обувките трябва да се обърне голямо внимание и на материала за изработка. Той е ключов фактор за дълголетието и добрия им външен вид. Излишно е да се уточнява, че естествената кожа е най-добрият вариант, но на пазара от доста време се предлагат и изключително качествени модели от изкуствена, известна още като еко. Те, разбира се, са и доста по-евтини.
По отношение на външния вид на кожата, тя е актуална както в традиционния си вариант, така и в лачен. Велурът също остава голям хит при всички видове обувки – както естественият, така и изкуственият.
При цветовете, наред с обичайните за сезона черно, кафяво, сиво и бежово, дизайнерите показаха предпочитания към тъмночервеното, тъмносиньото, тъмнозеленото, лилавото, бургундското и бялото. Както и в предишните сезони, принтовете остават популярни – особено животинските, флоралните и геометричните. Можете да заложите също на обувки с метален блясък – сребристи,златисти и всякакви други.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър