Adidas 4DFWD - следващото поколение 3D принтирани обувки за бягане

Технологии 1 коментар

Adidas представи нов модел обувки за бягане 4DFWD. За създаването им е използвана усъвършенствана технология за 3D принтиране.

Adidas 4DFWD е от 39% биоматериал

Adidas 4DFWD е от 39% биоматериал

© Adidas

С помощта на данни от множество спортисти и технологията Digital Light SynthesisTM от Carbon Adidas е успяла да създаде високотехнологична междинна подметка, която има способността да се адаптира към специфичните видове движения на спортистите.

Подметката на Adidas 4DFWD е от 39% биоматериал, осигурява 23% повече омекотяване и "генерира три пъти повече движение напред при вертикално натоварване в условията на механични тестове".

В маратонката е използвана и основна гумена подметка, която е специално проектирана да се съчетае с новата междинна подметка за по-добро сцепление при бягане. Междинната подметка се допълва от нова горна част PRIMEKNIT, частично изработена от рециклиран полиестер. Той обгръща стъпалото и осигурява безшевно прилягане, наподобяващо чорап - отбелязва производителят.

Adidas 4DFWD ще се предлага в три цвята, включително специален модел от колекцията Tokyo Collection - той ще бъде носен от атлетите на Олимпийските игри в Токио това лято. Adidas 4DFWD ще бъде в продажба от 15 май, но моделът Tokyo Collection ще бъде наличен в цял свят от 12 август. В момента няма информация за цената на високотехнологичните маратонки.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Adidas #маратонки #спорт