Адел е голямата победителка в британските музикални награди

Свежо Добави коментар

Певицата Адел грабна три британски музикални награди БРИТ - за най-добър албум, за песен с хита "Easy on Me" и за изпълнител на годината, предадоха информационните агенции.

© Depositphotos

Водещият на шоуто Мо Гилиган я нарече "Кралицата на наградите БРИТ".

През октомври Адел се завърна на музикалната сцена с пилотния сингъл "Easy on Me" от албума "30".

"Бих искала да посветя наградата на сина си и на Саймън, неговия баща. Този албум е за нашето пътуване, не само моето", заяви певицата, получавайки наградата за най-добър албум на годината.

В категорията за най-добър изпълнител на годината, която за първи път тази година беше полово неутрална, Адел спечели в конкуренция с рапърите Литъл Симз, Дейв, както и с Ед Шийран и Сам Фендър. "Разбирам защо смениха името на тази награда, но наистина ми харесва да бъда жена, изпълнителка, наистина", заяви Адел под аплодисментите на публиката в "О2 Арена".

Певицата, която живее в Лос Анджелис, специално за церемонията за наградите БРИТ се завърна в родния Лондон и участва в шоуто.

Сред другите победители на наградите БРИТ бяха "Улф Алис", които спечелиха приз за най-добра британска група, а Ед Шийран беше отличен за най-добър автор на годината. Литъл Симз получи БРИТ за най-добър млад изпълнител.

Американските изпълнителки Били Айлиш и Оливия Родриго спечелиха съответно в категориите за най-добър международен изпълнител и за най-добра международна песен с "Good 4 U".

Отличието БРИТ за най-добра международна група отиде при американската ар енд би формация "Силк соник", в която участват Бруно Марс и Андерсън.Паак.

В категорията за най-добър алтернативен/рок изпълнител спечели Сам Фендър, а Дейв - за хип-хоп/грайм/рап. Отличието БРИТ за поп/ар енд би изпълнител взе Дуа Липа, а Беки Хил - най-добър танц. Победителите в тези четири категории се избират от публиката.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър