5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
здраве зеленолистни зеленчуци полезни за мозъкаЧовешкият мозък използва 25% от цялата енергия, която употребява тялото ни, затова е необходимо да му се осигуряват всички необходими хранителни вещества.

Това са мазнини и киселини, съдържащи се в храни като маслини, орехи, морски дарове, зеленчуци, ориз и тестени продукти.

Яжте повече пресни продукти и свежи храни и оставете на заден план силно преработените колбаси, сладкиши и тежки меса. Е, това не означава съвсем да забравите за тях. Помнете, че виното също действа укрепващо, ако се консумира по чаша на ден. Но не прекалявайте!

Зеленолистните зеленчуци са особено богати на витамини и минерали. Аспержите съдържат нисък процент въглехидрати и малко калории, и са богат източник на фолиева киселина и витамин А.

Тиквичките са друг вид нискокалоричен и нисковъглехидратен зеленчук. Те могат да се консумират самостоятелно или пък в комбинация с други зеленчуци.

Доматите са основен продукт за много сосове и се използват може би най-често от домакините при приготвянето на ястия.

здраве сьомга полезна за мозъка

Сьомгата е здравословна, а мазнината, съдържаща се в нея, е богата на Омега-3 мазнини, които са полезни за сърцето. Сьомгата също е чудесен източник на протеини.

Пилешкото и пуешкото месо са чудесен източник на белтъчини и са подходящи и при двата вида диети, ако са приготвени правилно. Дивечовото месо (особено еленското и сърнешкото) е изключително крехко и без мазнина. Затова, ако можете да си го позволите, яжте от него!

Различните видове бульони са изключително полезни както за мозъка, така и за всички системи в нашето тяло.

Така е и с месестите плодове със семки - ягоди, малини, боровинки, грозде, банани. Тези плодове съдържат много витамини и антиоксиданти.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови