5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

kamelia_0007566422През последните години се нароиха една порода псевдо певици, амбицирани непременно да влязат под прожекторите, пък нищо, че от необходимите атрибути за музикален изпълнител имат само един - добра визия.

Лъскавата им външност - при някои натурална, при други придобита със средствата на пластичната хирургия, им отваря доста врати и портфейли, което е достатъчно, за да получи младата и палава девойка тласък в шоу бизнеса. И тук не визираме само поп фолка, такива птички има и в българската поп музика, но там са по-малко, тъй като въпросната музика не се котира много. Всички знаят къде е парата - в чалгата. Дори напоследък сме свидетели на преливане на певци от поп сцената към тази на фолка.

Тези млади и амбициозни момичета, талантливи в една друга област, но не и в пеенето, наричат себе си певици, макар всички да знаят, че никога няма да посмеят да си отворят устичките да попеят на живо. Но пък имат възможности (как са ги придобили, няма да коментираме) да си наемат добър екип, който да им сътвори добре звучащи песни, някои от които дори стават хитове!

Псевдо певиците често компенсират отчайващата липса на певчески талант със скандално поведение и демонстративно показване на части от анатомията. Формулата е печеливша, тъй като, колкото и да ви се струва невероятно, тези млади амбиции не страдат от липса на ангажименти. Ясно е, че тук визираме основно труженичките във поп фолка.

Въпросните "певици" са започнали доста да изнервят колежките си, които заработват хонорарите си с пеене на живо. Доста време никой от сериозните изпълнители не си позволи да коментира роящите се техни колежки, пеещи изцяло на плейбек. Пословична обаче с голямата си уста, съвсем очаквано, Камелия първа се осмели да  ги критикува. В интервю за в. "Галерия" русокосата фолк фурия не се притеснява да изрази мнението си за тях:

"Поп фолкът се разрушава и в него се допускат хора като ракови образувания, които го разяждат. Те записват стари хитове на певици като Деси Слава например, пускат ги в интернет и новото поколение не знае дори кой ги пее в оригинал тези песни. Същите хора обикалят заведенията, записали песните предварително в студио и ги представят на пълен плейбек. Иначе няма лошо да бъдат изпети на живо. Но някои са толкова нагли, че освен, че пеят 100 % на запис, са оставили дори дупки, та хората да си помислят, че пеят на живо."

Попитана дали с това визира Андреа, Камелия отговаря :

"Тя просто е най-пресният случай. Аз ли трябва да го кажа като изпълнител, или това всъщност е работа на журналисти и продуценти? Самоизяжда се бизнесът."


Едно не може да се отрече - тези пробивни млади хора са направили така, че в подходящият момент да се окажат на подходящото място и никой не може да ги обвинява, че се възползват максимално от възможността да получат дивиденти от тази си популярност, пък била тя за година - две. В крайна сметка, след като си имат немалко почитатели, явно е такова нивото на музикалната култура на българина.

Хайде, да ни е честита новата певица - Иванина от Биг Брадър. Не, не се шегуваме.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови