5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Джон ГалианоБританският дизайнер Джон Галиано (John Galliano), който заема поста художествен директор на френската модна къща "Christian Dior", е бил задържан в Париж.

Както беше съобщено от Агенция France-Presse, моделиера е арестуван заради антисемитски и расистки обиди след употреба на алкохол.

Докато Галиано седял на терасата на кафене в престижния квартал Льо Маре, на десния бряг на река Сена, той започнал да сипе ругатни върху двойка от съседна маса. Какви са причините, които са накарали дизайнера да нагруби точно тези хора, все още не са известни.

Модната къща "Christian Dior", заяви пред медиите, че е твърдо против всякакви расистки или антисемитски думи и поведение, затова временно отстрани Джон Галиано от поста му докато трае разследването.

Модният дизайнер започва кариерата си през 1985 г., когато представя дрехи специално за абитуриенти, вдъхновени от Френската революция. Скоро след това участва с първата си колекция по време на Британската седмица на модата. През 1990 г. се мести в Париж и след 5 години става творчески директор на модна къща "Givenchy", година по-късно започва да работи за "Christian Dior".

Информация: klukite.com

Добавете коментар

Защитен код
Обнови