5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
интимно еротични желания жениМного жени потискат своите еротични желания от страх да не се изложат, да запазят достойнство, обяснява сексоложката д-р Жислен Пари. Те се опитват да крият вълнението си и в крайна сметка това предизвиква у тях задръжки на ниво удоволствие, когато правят секс, счита тя.

"Природата не прави нищо случайно и всички признаци, които тялото показва в такива моменти, участват в един истински любовен парад", потвърждава психиатърът Партид Льомоан: "Несъзнателно, човекът, обект на желанието ги усеща и знае, че може да поеме инициатива."

Какви са обаче тези признаци и какво означават на ниво физиология?

Причината жените да се изчервяват в присъствието на обекта на желание е допаминът - "молекулата на удоволствието". Под въздействие на сексуална възбуда кръвоносните съдове се разширяват и кръвта нахлува в по-голямо количество до капилярите на повърхността на кожата, но също така и в устните - правейки ги по-сочни, обяснява Жислен Пари. Сигналът действа съблазнително.

интимно женски еротични желания
Как може да се засили този ефект и съответно женската съблазнителност?

Тук на помощ идва декоративната козметика - малко руж или малко червило. Във всеки случай сексолозите съветват да не се срамуваме от изчервяването. Друг признак - очите като отворена книга за емоциите ни.

"Емоциите предизвикват хормонална реакция (блокиране на невромедиатора ласетилхолин), което води до уголемяване на зениците. Това е прост рефлекс, който информира от най-дълбока древност потенциалния партньор за готовност у отсрещната страна", обяснява Патрик Льомоан.

Хубавиците в Древния Рим съвсем ненапразно си слагали по капка беладона в очите, за да засилят този ефект - уголемяването на зениците е проява на сексуална възбуда и следователно действа съблазнително.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови