5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
секс между мъж и женаРедовният и добър секс носи много ползи и на двата пола.

Много изследователи доказват тази теория с години. Всеки има свои методи, но извода, до който стигат, е един – сексът е необходимост за здравето на човека. Учени от кралския университет в Белфаст (Queen'sUniversity Belfast) са провели изследване, в което проследяват зависимостта между общото здравословно състояние на човек и редовните полови контакти. Данните показват, че при мъжете, които редовно правят секс, показателите на смъртността са наполовина по-ниски, отколкото у онези, които въобще не правят.

След секс се повишава производството на хормона пролактин, който заставя клетките в мозъка да образуват нови неврони в центъра на обонянието.

Сексът, твърдят специалисти, се явява и добър "тренажор" – редовните занимания могат да стегнат фигурата и да помогнат за избавяне от излишните килограми. Един страстен полов акт изгаря 200 калории – горе-долу толкова, колкото при 15-минутно тичане на бягаща пътека във фитнес залата. Честотата на пулса на възбуден човек съответства на честотата на пулса на спортистите – от 70 до 150 удара в минута.

Ако по време на секс не се използва презерватив, депресията у жените намалява, твърдят ирландските учени и обясняват това с факта, че простагландинът – хормон, който се съдържа в спермата, се абсорбира от женските полови пътища, регулирайки производството на женски хормони.

Сексът е признат и като обезболяващо средство. Преди оргазъм нивото на хормона окситоцин се повишава пет пъти в сравнение с обичайното му равнище. Това, на свой ред, води до образуването на ендорфини, които оказват болкоуспокояващ ефект при всякакъв вид болка, като се започнем от главата и се свърши с артритни болки и дори мигрена.

Чрез редовните занимания със секс се повишава и имунитета, което намалява риска от простудни заболявания и грип.

Ако се прави редовно секс, може дори да забравите за стоматолога, смятат някои специалисти, защото в спермоплазмата се съдържат цинк, калций и други минерални вещества, които, както е доказано, забавят разрушаването на зъбите.

Жените не се нуждаят от толкова секс колкото мъжете, твърдят повечето изследвания. Но недостига от секс, добавят те, може да има неприятни последици. След менопаузата липсата на полов живот може да доведе до атрофия на влагалището. На мъжете, обаче, многото секс влияе положително, но само в случай, че се получава естествено, т.е. без да се злоупотребява със средства от типа на виаграта.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови