5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
интимно гушканетоЛибидото на мъжете се поддържа от хормона оксидоцин, а не от виаграта. Това установи изследване на университета в Калифорния, публикувано в списание за сексуално образование.

Изследователите правят експеримент, като два пъти на ден впръскват под формата на капки за нос веществото оксидоцин. Резултатът е изненадващ, защото се оказва, че по този начин се повишава драстично сексуалното желание на мъжете. При това те стават доста по-емоционални от обикновено.

Изненадващо е, че любимото гушкане на жените действа по особен начин на мъжете. Те не осъзнават, но чрез прегръдките предизвикват "хормона на гушкането" или по-известен като оксидоцин. Той повишава либидото им също като виаграта, но без странични ефекти.

Невъзможно е мъжете да получат главоболие или проблеми със зрението, както при употребата на виагра.

Точният начин, по който този хормон действа е в процес на изследване. Учените още през 2007 година са правили опити с хормона оксидоцин и са открили, че той влияе положително и върху потентността.

Установено е още, че в тялото на мъжа може да се отделя голямо количество оксидоцин, които влияе върху емоционалната връзка с останалите хора. Затова мъжете след секс обичат да поспиват и да прегръщат партньора си.

Хубаво е да се знае, че редовните срещи с приятелки влият също толкова добре на мъжете както половия акт. Доброто приятелско обкръжение, силната емоционална връзка, както и платоническото привличане отприщват този хормон. Той кара мъжете да бъдат по-чувствителни и да не бъдат толкова рационални.

"Колкото повече оксидоцин има в началото на една връзка, толкова по-стабилна ще бъде тя", съветват увените.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови