5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

интимно секс срещу депресияСексът е природния антидепресант, който трябва да се взима възможно най-често и в големи дози, обявиха специалистите. 42% от представителките на нежния пол смятат, че секса подобрява цялостното им здраве, показва проучване, ръководено от психиатъра Наоми Грийнблат. Въпреки това тази точка от дневния списък със задачи почти липсва при жените на възраст от 50 до 65 години. Близо 66% от жените правят секс само веднъж седмично или дори по-малко. Статистиката показва, че 68% от дамите не знаят за физически ползи на активния сексуален живот.

Според д-р Наоми Грийнблат това е сериозна грешка. Научните изследвания показват, че физическите промени с възрастта допринасят за намаляване на либидото, а това е един порочен кръг, тъй като секса е най-добрия естествен антидепресант. Той по-добре от всяко хапче лекува симптомите при менопауза, помага при безсъние и намалява раздразнителността.

Освен това сексът се бори с някои признаци на стареенето. Проучване показва, че зрели жени, които са сексуално активни, са оценявани от мъжете със седем или десет години по-млади, отколкото в действителност са.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови