5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Правете секс, полезно е за здраветоУчените многократно са доказвали, че правенето на сeкс е не само приятно, а и доста полезно за здравето. Ето няколко причини, за да се отдавате на удоволствието по-често, макар че едва ли ви е необходим конкретен повод.

Сексът гори калории. Правенето на 30 минути секс изгаря цели 90 калории. Практикуването му два пъти в седмицата за една година ще изгори калориите от 7 огромни вечери.

Сексът повишава ефективността на имунната система. "Имам главоболие" изобщо не е извинение, а причина да правите секс. Редовният сексуален живот премахва стреса и като цяло подобрява физическото, умствено и здравословно състояние. Някои експерти дори смятат, че намалява риска от инфаркт и артрит при хората.

Сексът забавя процеса на стареене и увеличава количеството на хормоните в тялото, които са отговорни за радостта. Хората, които се отдават на секс 4 пъти седмично изглеждат с 10 години по-млади.

Сексът облекчава болката. Освен, че помага срещу главоболие, лекува и възпаления.

Сексът е чудесен лек за депресия. Той успокоява хората и допринася за по-добър сън. Подобно на антиоксидантите той помага и за производството на серотонин (хормона на щастието) и така влияе благоприятно върху невроните.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови