5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

01963555b9942559a53bbdcc9db0bb23Да си част от майсторския клас на оперната прима е истински престиж за родните ни студенти. Вече 11-та поредна година Кабаиванска заедно с НБУ дават възможност на млади таланти да тръгнат по стъпките към голямата сцена.

Тази година близо 60 души от цял свят са кандидатствали за класа й, но само 13 успяват да се класират. Кабаиванска споделя, че за нея е истинско удоволствие да работи с младите и, че така си почива. В избора си певицата залага на излъчването и присъствието на изпълнителя.

"Гласът вече става като едно средство, което почти стои на последен план. Сега операта е станала доста технологична."

В интервю пред сутрешния блок на Нова ТВ, Кабаиванска споделя че целта й е да запознае българските студенти с новостите на световната сцена и техниката. Относно нашумелите в последните години изпълнения и смесване на опера с поп Кабаиванска споделя:

"Моят велик колега Лучано Павароти направи първи този опит да смеси оперната музика с поп. Той първи съзря накъде върви света. А светът върви към глобализацията, светът се подчинява на търговски закони, колкото и да звучи грозно за изкуството. И ние трябва да се подчиняваме на тези закони."

Колкото до успеха, Кабаиванска посъветва всики млади изпълнители да обичат това което правят.

Цялото интервю на примата можете да видите на запис в сутрешния блок на Нова.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови